Nuk justifikoi dot shtëpinë tre katëshe, si e ‘fundosi’ vettingu prokurorin e Përmetit

Nuk justifikoi dot shtëpinë tre katëshe, si e ‘fundosi’ vettingu prokurorin e Përmetit

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi shkarkimin e kreut të Prokurorisë së Përmetit, pas problemeve të konstatuara kryesisht në kriterin e pasurisë. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi shkarkimin nga detyra të kreut të Prokurorisë së Përmetit, Hysen Keta pas problemeve të konstatuara me pasurinë e tij. Vendimi u shpall mëngjesin e së enjtes nga […]

Vettingu ‘pret’ një tjetër kokë, shkarkohet drejtuesi i Prokurorisë së Përmetit (FOTO)

Vettingu ‘pret’ një tjetër kokë, shkarkohet drejtuesi i Prokurorisë së Përmetit (FOTO)

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra drejtuesin e Prokurorisë së Përmetit, Hysen Keta. Shkarkimi ka ardhur pas problemeve me pasurinë që Hysen Keta kishte. Problemet e pasurisë Relatorja Bekteshi vuri në dukje se ishin gjetur disa pasaktësi në deklarimet e Ketës ndër vite dhe po ashtu edhe në deklaratën veting. Ajo vuri […]

Gjykata e Gjirokastrës ngelet pa ‘çati’. Kush do ta zëvendësojë Albina Spahën?!

Gjykata e Gjirokastrës ngelet pa ‘çati’. Kush do ta zëvendësojë Albina Spahën?!

Një tjetër gjykatë në vend mbetet pa kryetar, për shkak të moskalimit vettingut. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra kryetaren e Gjykatës së Gjirokastrës Albina Spahaj. Trupa gjykuese që kreu procesin e Vettingut, përbëhej nga Xhensila Pine, Genta Tafa Bungo dhe Pamela Qirko. Albina Spaha e ka nisur karrierën në sistemin gjyqësor […]

Pas Albina Spahës, tre njerëz të tjerë nga Gjirokastra presin radhën për vetting

Pas Albina Spahës, tre njerëz të tjerë nga Gjirokastra presin radhën për vetting

Pas shkarkimit të Albina Spahës nga komisioni i vettingut, të tjerë njerëz të sistemit të drejtësisë në Gjirokastër do të kalojnë në skaner. KPK ka përzgjedhur me anë të shortit edhe tre gjyqtarë të Gjykatës së Apelit në Gjirokastër, për të cilët  ka nisur tashmë verifikimi i trefishtë për ligjshmërinë e pasurive, pastërtinë e figurës […]

Vettingu, ja përse u shkarkua kryetarja e Gjykatës Gjirokastër

Vettingu, ja përse u shkarkua kryetarja e Gjykatës Gjirokastër

Kryetarja e Gjykatës së Gjirokastrës Albina Spaha u shkarkua sot nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit. Komisioni e gjeti atë gjatë hetimit administrativ me probleme në kriterin e pasurisë. Trupa gjykuese e përbërë nga Xhensila Pine kryesuese, Genta Tafa (Bungo) anëtare dhe Pamela Qirko relatori vendosi në favor të shkarkimit pasi e hetoi Spahan në […]

Vettingu/ Brenda 14 vitesh kryetarja e Gjykatës Gjirokastër rrit pasurinë me 8 herë (Skeda)

Vettingu/ Brenda 14 vitesh kryetarja e Gjykatës Gjirokastër rrit pasurinë me 8 herë (Skeda)

Kryetarja e Gjykatës së Gjirokastrës, Albina Spaha u përballë  më 11 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Trupa gjykuese që po kryen procesin e vetingut për të përbëhet nga Xhensila Pine, Genta Tafa Bungo dhe Pamela Qirko. Albina Spaha e ka nisur karrierën në sistemin gjyqësor në vitin 1998. Ajo ka punuar fillimisht si […]

Sot në vetting gjyqtari i milionave, ja si u pasurua Alltun Çela, kryetari i Gjykatës së Sarandës

Sot në vetting gjyqtari i milionave, ja si u pasurua Alltun Çela, kryetari i Gjykatës së Sarandës

Procesi i vettingut për vitin 2019 do të rihapet nga kryetari i Gjykatës së Sarandës, Alltun Çela. Trupa gjykuese e cila do të jetë përballë Çelës përbëhet nga Pamela Qirko, Xhensila Pine dhe Genta Tafa Bungo. Por kush është Alltun Çela? Alltun Çela e ka filluar karrierën e tij në gjyqësor në vitin 1995. Ai […]

Ethet e vettingut, caktohet trupa e apelimit që do të vendosë përfundimisht fatin e ish-kreut të Gjykatës Gjirokastër

Ethet e vettingut, caktohet trupa e apelimit që do të vendosë përfundimisht fatin e ish-kreut të Gjykatës Gjirokastër

Kolegji i Posaçëm i Apelimit regjistron ankimimin e ish- gjyqtarit të Gjykatës së Tiranës, Artan Lazaj, dhe ish-kryetarit të Gjykatës Gjirokastër, kundër vendimit të KPK-së dhe cakton trupën gjykuese që do të shqyrtojë çështjen. Trupi gjykues i caktuar me short është i përbërë si më poshtë: Kryesues: Sokol Çomo. Relatore: Albana Shtylla. Anëtarë: Ardian Hajdari, […]

E shkarkoi vettingu, ish-kryetari i Gjykatës së Gjirokastrës tallet me komisionin: Estradë Ballshi…

E shkarkoi vettingu, ish-kryetari i Gjykatës së Gjirokastrës tallet me komisionin: Estradë Ballshi…

Gjyqtari i shkarkuar nga vettingu Artan Lazaj ka denoncuar falsifikimin që sipas tij i kanë bërë anëtarët e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit duke i vendosur në gojë gjëra që sipas tij nuk janë thënë. Lazaj thekson se për shkak të mungesës së kulturës juridike, anëtarët e vëttingut kanë bërë edhe gafa duke ngatërruar të […]