Bie një nga kërkesat e studentëve, s’ka vetting akademik as në Universitetin e Gjirokastrës

Bie një nga kërkesat e studentëve, s’ka vetting akademik as në Universitetin e Gjirokastrës

Prej disa ditësh ka një përplasje mes kryeministrit Edi Rama dhe rektorit të Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni. Sipas kryeministrit, rektori nuk po bën asnjë përpjekje për të realizuar verifikimin e titujve akademikë, pra të bëjë një lloj vettingu, kërkesë e cila u artikulua edhe gjatë protestave studentore. Por sa i përket vettingut akademik, situata […]

Deputetja ngre alarmin: Mbyllen 41 degë në universitet shqiptare, mes tyre edhe në Gjirokastër

Deputetja ngre alarmin: Mbyllen 41 degë në universitet shqiptare, mes tyre edhe në Gjirokastër

Deputetja e LSI, Nora Malaj ka ngritur alarmin se universitetet po preken nga një fenomen i rrezikshëm, ai i mbylljes së degëve për shkak të largimit të të rinjve jashtë Shqipërisë. Në një reagim në rrjetet sociale, Malaj thekson se 41 degë në universitete janë mbyllur, përfshirë degë si infermieria, matematika, fizika, kimia, mësuesisa , […]

Zhvillohet në Gjirokastër Kongresi Ndërkombëtar i Gjuhës Greke

Zhvillohet në Gjirokastër Kongresi Ndërkombëtar i Gjuhës Greke

Gjirokastra është përzgjedhur si stacioni kryesor për zhvillimin e Kongresit të 8-të Ndërkombëtar të Dialekteve të gjuhës moderne Greke dhe teorive linguistike. Gjuhëtarë të ftuar nga vende të ndryshme të botës do të referojnë tema që prekin aspekte thellësisht shkencore të zhvillimit të dialekteve të greqishtes brenda dhe jashtë Greqisë si dhe ndikimin e gjuhëve […]

Universiteti i Gjirokastrës në ‘rënie të lirë’, 810 aplikantë në fazën e dytë. Më shumë se gjysma janë me mesatare nën 6

Universiteti i Gjirokastrës në ‘rënie të lirë’, 810 aplikantë në fazën e dytë. Më shumë se gjysma janë me mesatare nën 6

810 kandidate kane aplikuar ne fazen e dyte per te nisur studinmet e larta ne Universitetin “Eqrem Çabej” ne Gjirokaster. Numrin me te madh te aplikuesve, 490 e mbajne programet dy vjecare profesionale, ku hyjne ata me mesatare nen noten 6. Dega e Mesuesise eshte pak e kerkuar, nisur edhe nga kriteri i pranimit me note […]

Mesazhi i trishtë i profesorit: Gjirokastra rrezikon të mbetet pa universitet. Kjo është më shumë se tragjedi…

Mesazhi i trishtë i profesorit: Gjirokastra rrezikon të mbetet pa universitet. Kjo është më shumë se tragjedi…

Universiteti ‘Eqrem Çabej’ në Gjirokastër do të ketë këtë vit akademik numrin më të ulët të studentëve. Disa degë pritet të mbyllen pasi nuk janë regjistruar fare studentë. Arsyet dhe shkaqet që çuan në rrënimin e universitetit janë komplekse. Ne i kemi trajtuar pak a shumë në një shkrim të para disa javëve, ndërkohë që […]

Më pak studentë nga viti në vit, ministrja e Kulturës ka një mesazh për drejtuesit e Universitetit të Gjirokastrës

Më pak studentë nga viti në vit, ministrja e Kulturës ka një mesazh për drejtuesit e Universitetit të Gjirokastrës

‘Universiteti “Eqerem Çabej’ në Gjirokastër duhet të bëhet më konkurrues’. Ky ishte mesazhi i ministres së Kulturës dhe deputetes së qarkut, Mirela Kumbaro gjatë një komunikimi që ajo pati me mediat. E pyetur nga gazetarët për numrin e ulët të regjistrimeve, Kumbaro theksoi edhe njëherë se është nevojshme rritja e cilësisë në arsim. Këtu ajo […]

Mbyllet raundi i parë i regjistrimeve, vetëm 150 studentë në Universitetin e Gjirokastrës

Mbyllet raundi i parë i regjistrimeve, vetëm 150 studentë në Universitetin e Gjirokastrës

Ka përfunduar raundi i parë i regjistrimeve për shkollat e larta. Në Universitetin ‘Eqrem Çabej’ Gjirokastër janë regjistruar rreth 150 studentë, një shifër shumë më e ulët krahasuar me një vit më parë. Numrin e konfirmon zv.rektori i këtij universiteti, Jani Dine, gjatë një interviste për Tv Gjirokastra. Ai thotë se kanë shpresë që gjatë […]

Nepotizëm, korrupsion dhe paaftësi. Kush e rrënoi dhe kush e mban peng Universitetin e Gjirokastrës

Nepotizëm, korrupsion dhe paaftësi. Kush e rrënoi dhe kush e mban peng Universitetin e Gjirokastrës

Ky vit i ri akademik që nis në mes të muajit tetor pritet të shënojë të tjerë hapa prapa për Universitetin ‘Eqrem Çabej’ në Gjirokastër, duke iu referuar këtu numrit gjithnjë e më ulët të studentëve që do e frekuentojnë. Në fazën e parë të aplikimeve, numri i atyre që kishin shprehur interes për të […]

Universiteti i Gjirokastrës ‘kërkon shpëtim’ te programet profesionale 2-vjeçare (VIDEO)

Universiteti i Gjirokastrës ‘kërkon shpëtim’ te programet profesionale 2-vjeçare (VIDEO)

Universiteti “Eqrem Çabej” në Gjirokastër pritet të çelë për vitin akademik 2018-2019 , 5 programe të reja studimi profesionale 2-vjeçare. Kjo sipas stafit akademik do të rrisë frekuentimin e universitetit, në një kohë që numri i maturantëve është përgjysmuar në rang qarku, prej migrimit drejt qendrës së vendit apo prej emigracionit të familjeve të reja.