Stuhia në Gjirokastër, rrëzohet rrapi 200-vjeçar i Dhoksatit (VIDEO)

Stuhia në Gjirokastër, rrëzohet rrapi 200-vjeçar i Dhoksatit (VIDEO)

Stuhisë së mbrëmshme në Gjirokastër nuk i ka shpëtuar dot rrapi shekullor në fshatin Dhoksat të Lunxhërisë. Pema gati 200-vjecare është rrëzuar nga era e fortë. Ky rrap ishte simboli i fshatit dhe vendi ku organizohej festivali ‘Divani Lunxhot’. Pema kishte statusin ‘monument natyre’. Banorët nxituan të mbillnin një fidan të ri për ta zëvendësuar. […]

Stuhia në Gjirokastër, shihni si është bërë ky vresht në Andon Poçi (FOTO)

Stuhia në Gjirokastër, shihni si është bërë ky vresht në Andon Poçi (FOTO)

Shirat e dendura dhe stuhia e një nate më parë ka shkaktuar dëme edhe në Qarkun e Gjirokastrës. Vec bllokimit të rrugëve ka dëme edhe në bujqësi. Fotot që sjell argjirolajm.net janë të një vreshti pranë fshatit Andon Poci, njësia administrative Odrie. Sic shihet dëmtimi është i konsiderueshëm. Shtyllat që mbajnë pjergullat janë rrëzuar përtokë. Parashikimet […]