Mes naftës dhe turizmit, si e duam Zagorinë? (VIDEO)

Mes naftës dhe turizmit, si e duam Zagorinë? (VIDEO)

Nga Brikena Metaj, News 24 Zagoria, ekosistemi natyror malor i saj, që përfshin një sipërfaqe prej 25 mijë ha, u shpall Park Natyror Kombëtar në korrik të vitit 2018 duke u përcaktuar si zonë me vlera të larta për trashëgiminë natyrore dhe biodiversitetin shqiptar. Shumë pak banorë kanë mbetur sot në Zagori, por krahina me […]

Alarmi për Zagorinë, flet kreu i shoqatës: Natyra shqiptare po shkon drejt Kandaharit (VIDEO)

Alarmi për Zagorinë, flet kreu i shoqatës: Natyra shqiptare po shkon drejt Kandaharit (VIDEO)

Edhe parku kombëtar i Zagorisë rrezikohet nga dëmtimi dhe shkatërrimi për shkak të ndërhyrjes që do të kryhet në kuadër të një projekti për kërkimin e arit të zi. Kryetari i Shoqatës Zagoria, Andon Pango, shprehet se këto shpërthime rrezikojnë të shkatërrojnë natyrën duke sjellë pasoja të pariparueshme. Pango: Zagoria është zonë turistike, një zonë […]

Kërkimet për naftë në Zagori, ja VKM-ja që ndalon ndërhyrjen në Parkun Kombëtar (FOTO)

Kërkimet për naftë në Zagori, ja VKM-ja që ndalon ndërhyrjen në Parkun Kombëtar (FOTO)

Në korrik të vitit të shkuar qeveria shpalli zonë të mbrojtur parkun kombëtar të Zagorisë, për shkak të pasurive natyrore dhe kulturore që e gjithë zona ka. Parku Natyror i Zagorisë përfshin rreth 25 mijë hektarë ku përzihen peizazhe malore, fshatra të vegjël karakteristikë, monumente të trashëgimisë kulturore dhe natyrore si hdhe vlera të botës bimore […]

Rasti i Zagorisë dhe kaosi i prioriteteve që vrasin turizmin dhe energjitikën

Rasti i Zagorisë dhe kaosi i prioriteteve që vrasin turizmin dhe energjitikën

Nga Mero Baze/TemA Nëse do të kuptosh se si nuk funksionon qeverisja në Shqipëri, ilustrimi më i mirë është qasja ndaj prioriteteve kombëtare që cakton qeveria në fushën e turizmit dhe mjedisit dhe asaj që bën po vetë qeveria, përmes burokracisë së saj. Ilustrimi më flagrant i kësaj politike janë historia tashmë skandaloze e lejeve […]

Bashkia Libohovë kundër kompanisë hollandeze: Zagoria është Park Kombëtar, s’mund të kërkohet naftë me tritol (VIDEO)

Bashkia Libohovë kundër kompanisë hollandeze: Zagoria është Park Kombëtar, s’mund të kërkohet naftë me tritol (VIDEO)

Kompania Shell pritet të bëjë kërkime për naftë e gaz në disa zona në përfshijnë të gjitha bashkitë e qarkut Gjirokastër në një projekt që do të zbatohet gjatë 2019-ës. Në territorin të cilin Shell e ka emërtuar si Blloku 4 përfshihet edhe krahina e Zagorisë, ku kërkimet janë parashikuar të kryhen pikërisht brenda zonës […]