OKB bën parashikimin e frikshëm: Shqipëria shkon drejt zhdukjes, popullsia do të zbresë nën 1 milion banorë

OKB bën parashikimin e frikshëm: Shqipëria shkon drejt zhdukjes, popullsia do të zbresë nën 1 milion banorë

Shqipëria është vendi që do të ketë tkurrjen më të madhe të popullsisë në botë deri në fund të shekullit. Parashikimi tronditës vjen nga Organizata e Kombeve të Bashkuara në projeksionin e fundit të popullsisë botërore. Sipas projeksionit bazë të OKB-së, në fund të këtij shekulli popullsia e Shqipërisë do të rrudhet në vetëm 1 […]

Gjirokastra po zbrazet, renditet ndër qytetet me numrin më të lartë të të larguarve gjatë vitit 2016

Gjirokastra po zbrazet, renditet ndër qytetet me numrin më të lartë të të larguarve gjatë vitit 2016

Tirana dhe Durrësi janë dy qytetet më të preferuar nga shqiptarët që lëvizin brenda vendit për një jetesë më të mirë. Sipas të dhënave të INSTAT për vitin 2016, nivelin më të lartë të migrimit ose largimit të banorëve e mbajnë Dibra, Kukësi dhe Gjirokastra.  Shqiptarët vijojnë të dynden drejt Tiranës dhe Durrësit duke i […]