Rasti i Zagorisë dhe kaosi i prioriteteve që vrasin turizmin dhe energjitikën

Rasti i Zagorisë dhe kaosi i prioriteteve që vrasin turizmin dhe energjitikën

Nga Mero Baze/TemA Nëse do të kuptosh se si nuk funksionon qeverisja në Shqipëri, ilustrimi më i mirë është qasja ndaj prioriteteve kombëtare që cakton qeveria në fushën e turizmit dhe mjedisit dhe asaj që bën po vetë qeveria, përmes burokracisë së saj. Ilustrimi më flagrant i kësaj politike janë historia tashmë skandaloze e lejeve […]

Raporti i KLSH-së për cilësinë e naftës, ja zonat ku nuk duhet të furnizoni makinën

Raporti i KLSH-së për cilësinë e naftës, ja zonat ku nuk duhet të furnizoni makinën

Një raport i Kontrollit të Lartë të Shtetit ka zbardhur zonat ku janë hasur më dendur mostrat e karburantit jashtë standardeve në gjithë territorin e vendit. Analiza e KLSH, e kryer vitin e shkuar, bazohet te kontrollet e ushtruara nga Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial në subjektet tregtuese me pakicë të karburanteve. ISHTI ka kryer […]

Qeveria hap garën, kërkime për naftë në jug të vendit

Qeveria hap garën, kërkime për naftë në jug të vendit

Shqipëria hap garën ndërkombëtare për të tërhequr investorë të huaj për kërkimin e naftës në jug të vendit. Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore ka shpallur njoftimin për shprehje interesi për “Bllokun 5”, pas një udhri të ministrit të Infrastrutures dhe Energjisë, Damian Gjiknuri. “Blloku 5” përfshin të gjithë pjesën tokësore nga Vlora deri në Sarandë […]