Milionat që Shqipëria e varfër u fal miliarderëve. Jahti i Emirit të Katarit përfitoi sot në Sarandë 704 mijë dollarë

Milionat që Shqipëria e varfër u fal miliarderëve. Jahti i Emirit të Katarit përfitoi sot në Sarandë 704 mijë dollarë

Nga Klodian Tomorri Jahti 400 milione dollaresh i Emirit të Katarit Tamim bin Hamad Al Thani, qe u ankorua sot ne Sarande e ka kapacitetin e serbatorit 1.2 milione litra karburant. Per shkak te nje politike absurde fiskale Shqiperia ja u shet karburantin jahteve me 0.58 dollare per liter. Aq eshte sot. Arsyeja? Nafta e […]

Koncensioni i ri, ministrja e Financave sqaron nëse do të rritet çmimi i naftës apo jo

Koncensioni i ri, ministrja e Financave sqaron nëse do të rritet çmimi i naftës apo jo

Ministrja e Financave, Anila Denaj ka reaguar pas debatit të krijuar për dhënien me koncension të shërbimit të kontrollit të pompave të naftës. Denaj me anë të një deklarate zyrtare ka sqaruar se nuk ka një vendim të formës së prerë nga Gjykata Administrative e Tiranës për kompaninë “NOA Controll” dhe për këtë arsye ka […]

Mes naftës dhe turizmit, si e duam Zagorinë? (VIDEO)

Mes naftës dhe turizmit, si e duam Zagorinë? (VIDEO)

Nga Brikena Metaj, News 24 Zagoria, ekosistemi natyror malor i saj, që përfshin një sipërfaqe prej 25 mijë ha, u shpall Park Natyror Kombëtar në korrik të vitit 2018 duke u përcaktuar si zonë me vlera të larta për trashëgiminë natyrore dhe biodiversitetin shqiptar. Shumë pak banorë kanë mbetur sot në Zagori, por krahina me […]

Raporti i KLSH-së për cilësinë e naftës, ja zonat ku nuk duhet të furnizoni makinën

Raporti i KLSH-së për cilësinë e naftës, ja zonat ku nuk duhet të furnizoni makinën

Një raport i Kontrollit të Lartë të Shtetit ka zbardhur zonat ku janë hasur më dendur mostrat e karburantit jashtë standardeve në gjithë territorin e vendit. Analiza e KLSH, e kryer vitin e shkuar, bazohet te kontrollet e ushtruara nga Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial në subjektet tregtuese me pakicë të karburanteve. ISHTI ka kryer […]