Mbyllen 41 degë në universitetet e rretheve, mes tyre edhe në Gjirokastër

Mbyllen 41 degë në universitetet e rretheve, mes tyre edhe në Gjirokastër

12 programe studimi janë mbyllur këtë vit të ri akademik në universitetin Aleksandër Xhovani në Elbasan.Mes tyre janë matematikë-fizika, bio-kimia dhe një sërë programesh të gjuhëve të huaja. Ndërkohë 6 programe të tjera janë në rrezik mbyllje, mes të cilave gjuhë-letërsia, histori-gjeografia, gazetaria apo psikologjia. Në Universitetin e Vlorës “Ismail Qemali” rrezikojnë të mbyllen katër […]

Deputetja ngre alarmin: Mbyllen 41 degë në universitet shqiptare, mes tyre edhe në Gjirokastër

Deputetja ngre alarmin: Mbyllen 41 degë në universitet shqiptare, mes tyre edhe në Gjirokastër

Deputetja e LSI, Nora Malaj ka ngritur alarmin se universitetet po preken nga një fenomen i rrezikshëm, ai i mbylljes së degëve për shkak të largimit të të rinjve jashtë Shqipërisë. Në një reagim në rrjetet sociale, Malaj thekson se 41 degë në universitete janë mbyllur, përfshirë degë si infermieria, matematika, fizika, kimia, mësuesisa , […]