Zgjedhjet lokale, kandidatët e pritshëm të PS-së për Dropullin dhe Libohovën

Zgjedhjet lokale, kandidatët e pritshëm të PS-së për Dropullin dhe Libohovën

Partia Socialiste do të mbledhë Kongresin e saj më 23 mars, ku siç është shprehur vetë kryeministri Edi Rama pritet që edhe të shpallen kandidatët për zgjedhjet lokale të 30 qershorit. Ditët e fundit në radhët e socialistëve ka patur lëvizje në këtë drejtim për përcaktimin e kandidatëve. Sa i përket dy bashkive të qarkut […]

Të enjten në Libohovë, ju pret panairi “Libohova, Kulturë dhe Agroturizëm”

Të enjten në Libohovë, ju pret panairi “Libohova, Kulturë dhe Agroturizëm”

“Libohova, Kulturë dhe Agroturizëm”. Ky është aktiviteti që do të zhvillohet nesër në Libohovë me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Turizmit. Eventi organizohet nga bashkia dhe mbështetet gjithashtu edhe prej projektit “Bashkitë për Evropën” i finacuar nga Bashkimi Evropian. Në kuadër të këtij aktiviteti është programuar edhe një panair me produktet tradicionale të zonës. Pas […]

Kumbaro me studentët e Akademisë 100+ Fshatrat vizitojnë Nepravishtën dhe Libohovën (FOTO)

Kumbaro me studentët e Akademisë 100+ Fshatrat vizitojnë Nepravishtën dhe Libohovën (FOTO)

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro së bashku me studentët e Akademisë 100+Fshatrat vizituan Nepravishtën e Libohovën, për të parë parë nga afër potencialet e zonës dhe diskutuan konkretisht për projektet që ata kanë hartuar. Në Bashkinë Libohovë është përzgjedhur Nepravishta dhe Labova e Sipërme si pjesë e programit ‘100 Fshatrat’. Kumbaro dhe studentët biseduan me […]

Librat falas, ka një arsye tjetër përse Kumbaro kishte zgjedhur shkollën e Nepravishtës në Libohovë

Librat falas, ka një arsye tjetër përse Kumbaro kishte zgjedhur shkollën e Nepravishtës në Libohovë

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro ishte fundjavën që shkoi në shkollën e Nepravishtës për të shpërndarë libra falas. Por nëse kjo u pa thjesht si rikthim i saj në zonën ku është zgjedhur deputete një vit më parë, në fakt nuk është tamam kështu. Duket se ka edhe arsye të tjera me simbolikë të fortë. […]

Librat falas për nxënësit, Mirela Kumbaro zgjedh shkollën e Nepravishtës në Libohovë (FOTO)

Librat falas për nxënësit, Mirela Kumbaro zgjedh shkollën e Nepravishtës në Libohovë (FOTO)

Për herë të parë qeveria shqiptare jep falas tekstet shkollore për nxënësit e klasave fillore, nismë kjo e cila do të shtrihet në vijim edhe në klasat e tjera. Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro dhe njëkohësisht deputetja e qarkut, zgjodhi shkollën 9-vjeçare të fshatit Nepravishtë në Libohovë, për të dhuruar librat tek nxënësit në prag […]

Prefekti i Gjirokastrës ‘kopjon’ Ramën, mbledhjet me Organin Këshillues i zhvillon jashtë institucionit (FOTO)

Prefekti i Gjirokastrës ‘kopjon’ Ramën, mbledhjet me Organin Këshillues i zhvillon jashtë institucionit (FOTO)

Prefekti i Gjirokastrës, Astrit Aliaj, ka zhvilluar sot mbledhjen e radhës me Organin Këshillues pranë Institucionit të Prefektit të qarkut për të analizuar masat e marra nga Drejtoria Arsimore Rajonale Gjirokastër dhe Zyrat Arsimore Tepelenë e Përmet, mbi fillimin e proçesit mësimor në arsimin bazë të mesëm dhe të lartë.  Por në fakt lajmi këtu […]