Stuhia e mbrëmshme në Gjirokastër, pema bllokoi rrugën në Kakavijë


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Koha e keqe në orët e para të mëngjesit shkaktoi bllokimin e hyrjes dhe daljes për në territorin e Shqipërisë, në Pikën Kufitare të Kakavijës. Një peme e cila u shkul si pasojë e erës së forte me shi të rrëmbyeshëm në krahun sa kalon doganën ishte shkaku kryesor i bllokimit të aksit ndërkombëtar drejt Greqisë. Zjarrfikëset e Gjirokastrës kanë punuar përgjatë mëngjesit derisa kanë hapur rrugën.

Stuhitë gjatë natës kanë goditur jugun e vendit. Për shkak të reshjeve të shiut në Vlorë, Lushnjë dhe Sarandë rrugët janë mbuluar nga uji. Mësohet se reshjet e shiut kanë mbuluar rrugët e qyteteve, pasi niveli i ujit ka shkruar në disa centimetra. Kjo situatë ka sjellë probleme edhe në qarkullimin e mjeteve.