S’kanë të sosur skandalet në Bashkinë Gjirokastër, Zamira Rami nuk dëmshpërblen banorët te ‘Kodra e Shtufit’ dhe as i pret në zyrë (VIDEO)


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

“Stop” ka udhëtuar drejt Gjirokastrës, ku në Shkurt të 2018-s, si pasojë e rrëshqitjeve të dheut janë dëmtuar 3 katet e para të një pallati, në zonën e njohur si Kodra e Shtufit.

Por një vit më pas, gjendja mbetet e njëjtë. Banorët thonë se nuk kanë marrë mbështetje nga Bashkia, edhe pse ishte Kryetarja e Bashkisë, që u kërkoi të ngrinin zërin për të marrë para nga qeveria.

Por në fund 3 familjeve të dëmtuara iu dha nga 1 milionë lekë nga bashkia e 900 mijë nga Qarku.Në fakt gjendja në banesat e tyre është e rëndë dhe banorët kërkojnë rivlerësim të dëmit. Kryebashkiakja nuk i pret banorët, ndërsa specialistët e zyrës së urbanistikës, thonë, se është bërë sërish tenderi, për përfundimet e punimeve të këtij projekti. Nga ana tjetër te Emergjencat civile, drejtori përlaset me banorët dhe i nxjerr jashtë këta të fundit.Nënkryetarët e bashkisë shprehen, se për rivlerësim duhet bërë kërkesë e të vendosë kryetarja.