Shkollat në Gjirokastër, mësim me turne dhe mungesë investimesh


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Dy nga 14 institucione arsimore që egzistojnë Bashkinë e Gjirokastrës, kërkojnë ndërhyrje urgjente. Ngelet për t’u parë nëse shkollat “Urani Rumbo” dhe “Cajupi” do të jenë gati për të pritur nxënësit këtë vit të ri shkollor apo jo. Për drejtorin e Agjencisë së Mirëqënies dhe Kujdesit Social në bashkinë e Gjirokastrës, Armand Mamani, veç këtyre dy shkollave 9-vjecare, pjesa tjetër e mbetur janë të gatshme për të startuar sezonin e ri arsimor për të pritur nxënësit.

Problem mbetet edhe gjimnazi “Asim Zeneli” i cili është në gjendje shumë të amortizuar ç’ka do ta bëjë të vështirë aktivitetin e shkollës përgjatë semestrit të dytë.

“Gjithë institucionet arsimore janë gati për fillimin e vitit të ri shkollor. Ka probleme në disa pika, ndonjë lagështi që është krijuar për shkak të dëmtimeve. Dy-tre shkolla ku ka lagështirë nuk themi që nuk mund të zhvillohet procesi mësimor. Janë disa klasa në shkollën Çajupi dhe ku ka lagështirë, këto janë pikat që ne i mendojmë si emergjente. Qendra Kulturore e fëmijëve ka probleme me lagështirën”, tha Mamani per Report Tv.

Lëvizjet demografike të viteve të fundit dhe dyndja drejt qytetit po mbyll dita-ditës shkollat rurale përreth Gjirokastrës. Ndërsa dy shkollat dhe kopshti në lagjen “18 Shtatori” në qytet po punojnë mbi kapacitetin. Mësimi prej vitesh zhvillohet me turne.

Gjithsej janë 5 shkolla në Gjirokastër të cilat kërkojnë ndërhyrje të përgjithëshme, por për munges fondesh edhe këtë vit to do të qëndrojnë në gjendjen ekzistuese.