Shkarkimi i Ilir Metës dhe anulimi i 30 qershorit, ja çfarë thotë ambasadori i OSBE-së


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Ambasadori i OSBE-së, Borchard, i ka quajtur cështje të brendshme të Shqipërisë, si vendimin e Presidentit për anulimin e zgjedhjeve, po ashtu edhe vendimin e PS-së për nisjen e procedurave për shkarkimin e Ilir Metës.

“Jam besimplotë se institucionet shqiptare do të gjejnë se kush e ka argumentin më të mirë ligjor”- ka thënë ai, pyetur nga media për vendimin e marrë nga Meta për anulimin e zgjedhjeve.

Pyetur për shkarkimin e Presidentit, ai ka thënë: Kjo është cështje e brendshme në Shqipëri, mes parlamentit, Kushtetutës, dhe më pas Gjykatës Kushtetuese.

Ndërkohë që pyetur a do të ketë zgjedhje më 30 qershor për OSBE, ambasadori deklaroi: Sic e thashë, institucionet shqiptare janë ato që do të marrin këtë vendim.