‘Sherr’ për një karrige, PS Sarandë ndahet në dy grupe para zgjedhjeve lokale


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Përzgjedhja e kandidatëve për zgjedhjet lokale ka nisur përplasjet brenda grupimeve partiake. Në Sarandë lista kryesore e propozuar nga organizatat socialiste është reduktuar rrugës duke eliminuar një pjesë të mirë të emrave të propozuar, mes tyre edhe kandidatë potencialë me kontribute në PS e Sarandës si Gjergji Mërkuri që për 8 vite, prej 2008 – 2015, ka udhëhequr socialistët e qytetit bregdetar apo Ramiz Hysi, Bujar Allushi dhe Agim Memko.

Një tjetër listë me vetëm 8 emra qarkullon tashmë në Sarandë në një sondazh të zhvilluar në terren ku u kërkohet qytetarëve të zgjedhin preferencën e tyre në listën e prezantuar si përzgjedhja përfundimtare e PS qendore. Praktika ka shkaktuar shqetësim në një pjesë të mirë të socialistëve të thjeshtë që kanë vendosur t’i drejtohen drejtpërdrejt kryeministrit Rama ku kërkojnë “të dëgjohet vota e çdo socialisti e jo me detyrim përcaktim”.

Lista e propozuar nga Organizatat e Sarandës.

Alket Qendro, Florjana Koka, Sheme Lulo, Alket Hyseni, Stefan Cipa, Gjergj Merkuri, Ardian Kola, Ardian Gurma, Artur Kseno, Eleron Gjoni, Gjergj Imeraj, Elton Dautaj, Tatjana Alikaj, Ramiz Hysi, Bujar Allushi, Agim Memko.

Lista me 8 emra që po testohet në formë ‘ilegale’

Florjana Koka, Ardian Kola, Mariel Murati, Tatiana Alikaj, Adrian Gurma, Alket Qendro, Stefan Cipa dhe Sheme Lulo