Reagon historiania: Të publikohen emrat e portaleve shqiptare që financohen nga Greqia


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Lajmi se një pjesë e portaleve dhe e gazetarëve janë mbështetur financiarisht nga Greqia përmes pagesave të dyshimta, ka ngjallur reagimin e fortë edhe të shoqërisë civile. Përmes një postimi në facebook, historiania shqiptare Elena Kocaqi shkruan se shteti jonë duhet të kërkojë sqarime nga Greqia se ku kanë shkuar ato miliona dollarë të hedhura nëpër portale, gazetarë, bursa studimi dhe investime në Shqipëri.

Sipas saj duhet të bëhen publike emrat e te gjithë këtyre njërëzve qe janë shitur për interesat e shtetit Grek.

“Shteti jonë të kërkoj sqarim nga Greqia, se ku kanë shkruar ato miliona dollar te hedhura neper portale, gazetar, bursa studimi, investime ne Shqiperi për llogari të një helenizmi fallco, nga me qesharaket dhe nga me te rrezikshmit qe ka njohur historia. Te bëhen publike emrat e te gjithë këtyre njërëzve qe janë shitur për interesat e shtetit Grek. Për të hedhur miliona dollar, për të bërë Shqiptarët Grek fallco, nuk qënka fare ne krizë Greqia. Shteti Grek duhet te dijë një herë e mirë, se te vetmit pasardhës të Helenëve antik janë pikerisht Shqiptarët me gjuhën dhe kulturën e tyre dhe te pushoj së shtrëmbëruari të vertetën, ne emër të një marrëzie me Grek fallco, pasi me këtë i kanë bërë një dëm të madh vetes në radhë të parë, duke u shëndrruar nga helen origjinal, siç jane Arvanito-Shqiptarët ne Grek fals”, shkruan Kocaqi.