Rama mbron Ministrin e Brendshëm: Xhafa nuk do të përgjigjet as ligjërisht, as moralisht


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Kryeministri Edi Rama e ka thënë prerë sot nga mbledhja e grupit parlamentar te PS-së se Ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj nuk duhet të përgjigjet, jo ligjërisht, por as moralisht.

“Një udhëheqës e një parti nuk matet me një individ brenda llojit që mund të gabojë apo që mund të bëjë edhe krime, por matet me se si reagon ndaj gabimeve dhe veprimeve të tyre të papranueshme. Integriteti moral i një shumice nuk matet me një individ nën akuzë, por me mënyrën se si pozicionohet në raport me ta. 100 herë po t’i ktheheshim kërkesës së prokurorisë për arrestimin e Tahirit do të mbanim të njëjtin të njëjtin qëndrim dhe unë do të mbaja të njëjtin fjalim”– tha Rama.

“Ne nuk kemi njerëz për të lëshuar në dhëmbët e ujqrave. Akuzat nuk vijnë nga organi i drejtësisë, por ato nuk mund të neglizhohen si shumë e përlumë akuza dhe as nuk lihen me sqarimet e radhës sepse tanimë në majën e thikës se tyre qëndron një material konkret që dikush duhet të përgjigjet jo me fjalë por me burg….”, tha Rama.

Sipas tij, në këtë histori nuk ka pasur asnjë të panjohur.