“Po bën monolog”, Rama-studentëve: Mos lini nam si ata në Vlorë


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Kryeminsitri Edi Rama është sot i pranishëm në Universitetin Politeknik në një takim me studentë të Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës.

Teksa fliste përpara tyre, një prej studentëve u përpoq të merrte fjalën, por ra në kundërshtinë e kreut të qeverisë që i thoshte: Mos më ndërprisni.

Kaq duhej, që studentët të reagonin menjëherë duke thënë: “Po flet shumë, të kemi dëgjuar”.

Rama: “Në këtë sistem që jemi zgjedhur nuk ka më qofte te daja, ka ikur ajo kohë. Secili ka luftën e vet për të bërë, nuk çohen kërkesa si në Amazon.com.

Mos më ndërprisni vetë e kemi lënë një herë ju, një herë unë. Ju keni të drejtë të thoni ç’të doni, por edukatën s’e përmbysni dot ju, as me protesta”

Studentët: Ne e kemi treguar eduaktën me protestat.

Rama: Aq ju them unë, këto koret e të bërtiturat janë humbje kohe. Mos bëni atë që bënë kolegë tuajët në universitete të tjera që lanë kokrrën e namit. Respektoni prindërit tuaj. Dialogu është fol e dëgjo. Aty ku jeni ju kam qenë dhe unë. E kam bërë me të tjerë kundër një regjimi, jo kundër një qeverie që u thotë hajde ulemi.