Përse e rrëzuan grekët Tsiprasin?


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Nga Mentor Kikia

Grekët e kaluan krizën e madhe. Tani nuk i djegin më kazanët e plehrave për të protestuar kundër Gjermanisë që u kërkonte uljen e pagave dhe pensioneve, uljen e ndihmës ekonomike dhe rritjen e taksave, për të shlyer miliarda Euro borxhe, e per te shpëtuar nga rrënimi financiar historik ku e çuan qeveritë e babëzitura që mashtronin Brukselin me buxhete paralele. Sot, kur janë më të qetë, ata u rikthyen tek dashuria e vjetër, dinastia Micotaqis. Rokada e radhës do të jetë një Papandreu.

Megjithatë Tsipars do të mbahet mend si njeriu që u hoqi nga qafa lakun e krizës grekeve. Për këtë ai nuk meritonte të qëndronte përjetësisht në qeverisje, por për të ardhur keq është fakti se Tsiprasin grekët nuk e rrëzuan për keqqeverisje, por për ti hapur rrugë një partie të djathtë që premtimin më të madh ka të prishë marrëveshjen për emrin me Maqedoninë dhe ti bllokojë negociatat Shqiptërisë.  Pasi ngopën barkun, sërish mendjen si tu vënë kazmën fqinjëve!