Monika Kryemadhi: Krimi është partneri më i ngushtë i qeverisë ‘Rama’


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Për kryetaren e LSI-së, Monika Kryemadhi, më shqetësuese sesa kërkesa e Holandës për rikthimin e vizave është arsyeja e këtij qëndrimi të parlamentit holandez.

Në një konferencë për mediat, Kryemadhi tha se krimi i organizuar shqiptar dhe kthimi i vizave mund të dëmtojnë dhe vetë procesin e integrimit të Shqipërisë në BE.

Monika Kryemadhi: Fakti që bërtet dhe ulëret sot është që krimi i organizuar shqiptar, destabilizimi i brendshëm që ka vendosur Shqipërinë sot është sepse krimi tashmë është partneri më i ngushtë me qeverinë shqiptare, janë partnerët dhe bashkëpunëtorët më të ngushtë të zyrtarëve të lartë të cilët kanë eksportuar dhe në vendet e BE. Holanda është vetëm një nga vendet që e ka ngritur këtë çështje por fatkeqësisht ky fenomen ka prekur edhe shumë vende të tjera të BE.

Dua të kujtoj raportin e DASH, që e cilëson Shqipërinë si një bazë operacionale për organizatat e krimit të organizuar që operojnë në SHBA, Europë, Lindjen e Mesme dhe Amerikën e Jugut. Ky fenomen i ngritur zyrtarisht nga Holanda rrezikon të marrë një efekt zinxhir në debatin e ardhshëm të vendeve anëtare mbi procesin e integrimit europian dhe konkretisht për çeljen e negociatave që shqiptarët aspirojnë.

Kryemadhi tha se parlamenti holandez “konfirmoi plotësisht faktin se nuk janë protestat e opozitës apo djegia e mandateve arsyet e mosçeljes së negociatave por kapja e shtetit, keqeverisja dhe kapja e të gjithë institucioneve nga krimi i organizuar”.