Këto janë ushqimet anti-lodhje që duhet t’i konsumoni çdo ditë


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Me mbërritjen e pranverës, klima ngroh dhe ditët bëhen më të gjata, por nga ana tjetër, përgjithësisht ndiheni më të lodhur. Çfarë mund të bëni për të mos arritur në fund të ditës me bateritë e shkarkuara plotësisht? Një ndihmë e konsiderueshme sigurisht vjen nga këto 7 ushqime anti-lodhje që duhet të konsumohen nëse është e mundur çdo ditë, për të garantuar marrjen e nevojshme të përditshme të hekurit dhe kaliumit.

Pse janë të rëndësishme këto dy minerale? Hekuri është një element themelor në prodhimin e hemoglobinës dhe mungesa mund të shkaktojë lodhje kronike dhe nëse vazhdon gjatë, mund të shkojë deri në anemi. Kaliumi, nga ana tjetër, kontrollon ritmin e muskujve – duke përfshirë zemrën dhe aktivizon enzimat kryesore të metabolizmit. Një mangësi kaliumi, përveç lodhjes shkakton gjithashtu përgjumje, të vjellja dhe aritmi zemre.

Në galerinë e mëposhtme mund të gjeni 6 ushqimet që përmbajnë hekur plus një ushqim të shtatë – banane – e cila rezulton të jetë një aleat i shkëlqyer për të grumbulluar kalium.

Bananet

Perimet me gjethe jeshile

Mish pule

Tofu

Vezë e zier

Fasule

Fruta të thata