Katalonja shpall pavarësinë nga Spanja

Presidenti i Katalonjës, Carles Puigdemont shpalli para pak minutash pavarësinë nga Spanja.

Presidenti Puigdemont e shpalli pavarësinë në parlamentin rajonal katalanas. Për rreth 20 minuta ai dha disa shpjegime se pse po merret ky hap dhe kritikoi qëndrimin e Madridit, për të mos negociuar me qeverinë rajonale, pavarësisht kërkesave të vazhdueshme të tyre. Sipas tij, vullneti i popullit katalanas është i patjetërsueshëm. 

Kjo pavarësi është e njëanshme, pasi qeveria e Madridit është kundër, ndërsa Gjykata Kushtetuese Spanjolle e ka shpallur referendumin e 1 tetorit, që i hapi rrugën kësaj ngjarje, jo ligjor.  

 (Puigdemont shpall pavarësinë) 

Leave a Reply

Your email address will not be published.