Kanabisi legalizohet në një tjetër shtet të botës. Në Shqipëri s’e dëgjon njeri Koço Kokëdhimën


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Gjykata më e lartë në Afrikën Jugore ka legalizuar përdorimin e kanabisit për të rriturit në vende private. Aktivistët pro-marihuanës kanë festuar në publik, duke bërtitur “Marihuanë, je e lirë tani”, pasi Gjykata Kushtetuese ka marrë vendimin. Në një vendim unanim, gjyqtarët kanë legalizuar edhe rritjen e bimëve të kanabisit për konsumim në ambiente private.

Qeveria e Afrikës Jugore ka kundërshtuar legalizimin e marihuanës, duke thënë se kjo bimë është e “dëmshme” për shëndetin e njerëzve. Teksa ka lexuar vendimin, zëvendës-drejtori i Drejtësisë, Raymond Zondo, ka thënë se “nuk do të përbëjë më shkelje për një person përdorimi apo posedimi i kanabisit për konsum privat”. Megjithatë, në këtë vend vazhdon të jetë i paligjshëm përdorimi, furnizimi dhe shitja e bimëve të kanabisit në vende publike.