Kalldrëmet e Gjirokastrës si pista patinazhi


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Në Gjirokastër një person i pamësuar të ecë në kalldrëm, matet mirë të hedhë hapin edhe në kohë të thatë, e jo më kur temperaturat janë nën zero.

Por, edhe për vetë gjirokastritët, këto ditë, janë të vështira për të lëvizur në rrugët e brendshme të qytetit. Veç pjerrësisë, rrjedhja e ujërave sipërfaqësore i ka kthyer rrugicat e zonës karakteristike në pista patinazhi.

Në këtë mot të akulltë, të gjithë e kanë vëmendjen në rrugë, por gjirokastritët jetojnë me rrezikun e aksidenteve qoftë dhe kur ecin në këmbë. Statistikat e viteve të shkuara flasin për dhjetëra raste frakturash, ndaj së paku duhet shmangur ajo që është në dorë të njeriut, disiplinimi i ujërave sipërfaqësore.