Kalldrëmet e Gjirokastrës, punuesi i gurit Agush Kore: Nuk është kjo koha e përshtatshme për restaurim, toka ka lagështi (VIDEO)


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Punimet për rehabilitimin dhe zëvendësimin e kalldrëmit tejet në amortizuar në në ‘Qafën e Pazari’t në Girokastër janë duke vijuar. Në qendër të këtyre punimeve është vënë ndriçimi i zonës, instalimi i një rjeti të ri të infrastrukturës nëntoksore si edhe zëvendësimi I një pjese të amoritzuar.

Edhe pse punimet vijojnë me ritme të shpejta ajo që shqetëson ekspertët por dhe punëtorët koha e nisjes së punimeve. Kushtet klimaterike, lagështira dhe moti i paqëndrueshëm sipas Agush Kores, përpunues i gurit, mund të ndikoj në një rendiment të ulët të punimeve.

Një tjetër problematikë është edhe fakti që kalldrëmi nuk duhet të ishte çmontuar i gjithë në të njëjtën kohë.

“Deri tani mirë po ecin, nuk e di sa do ndikoj në rezultate por lagështia nuk e favorizon. Megjithatë mirë është deri tani. Shpresojmë që të mos ndodh e njëjta gjë si me lagjen ‘Varrosh’”.- shprehet përpunuesi i gurit per Fax Tv.