I braktisur në Gjirokastër pas divorcit të prindërve, fëmija me autizëm nis klasën e parë (FOTO)


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

U braktis tre javë më parë nga prindërit, ndërsa sot N. Dervishi i vendosur në Qendrën Rezidenciale të Zhvillimit Durrës ka nisur shkollën si gjithë bashkëmoshatarët e tij. Lajmi bëhet i ditur nga Shërbimi Social Shtetëror.  I mituri me autizëm dhe motra më e vogël R. Dervishi rreth 4 vjeç u morën në mbrojtje fillimisht nga Njesia e Mbrotjes së Fëmijëve në Bashkinë Gjirokastër duke garantuar jetën e tyre. Ai dhe motra e tij mbetën pa kujdestari pas divorcit të prindërve. Familja kishte zbritur në Gjirokastër nga fshati Buz i Tepelenës. ArgjiroLajm.net ka publikuar më parë historinë e tyre të plotë. Ndërkohë që djali është në Durrës, vajza jeton me gjyshërit nga ana e babait. Fatkeqësisht prindërit e tyre kanë hequr dorë nga kujdestaria për fëmijët.

© ArgjiroLajm.net