Humb jetën njeriu i parë në botë nga cigarja elektronike


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Një pacient ka humbur jetën pas luftës me sëmundjen e mushkërive, e cila iu shkaktua nga konsumimi i cigareve elektronike.

Ngjarja ka ndodhur në Illinois, ShBA dhe është regjistruar si vdekja e parë e këtij lloji. Agjensia shëndetësore e shtetit të Illinois zgjodhi të mos tregonte shumë detaje. Ata thanë se pacienti, identiteti i të cilit nuk dihet ishte mes moshës 17 dhe 38 vjeç.

Shpesh herë është paralajmëruar që përdorimi i cigareve elektronike shkakton probleme të mëdha në mushkëri. Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve thanë që afro 200 njerëz janë sëmurë nga cigaret elektronike në të gjithë vendin.

“Ne jemi të trishtuar që dëgjojmë për vdekjen e parë që lidhet me sëmundjen e rëndë të mushkërive prej pajisjeve cigare elektronike, të njohura si ‘vaping”.

Kjo vdekje tragjike në Illinois forcon rreziqet serioze që lidhen me produktet e cigareve elektronike. Ato i ekspozojnë përdoruesit ndaj shumë substancave të ndryshme, për dëmet e të cilave ne kemi pak informacione”,tha drejtori i qendrës, Robert Redfield.

Ai shtoi se këto pajisje nuk janë të sigurta për fëmijët, të rinjtë, gratë shtatzëna apo edhe të rriturit që nuk përdorin zakonisht produkte duhani.