Gjirokastër, 1 milion Euro për 3.5 km rrugë


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Brenda muajit Dhjetor për të shkuar nga Gjirokastra në Lazarat apo anasjelltas do të ketë një rruge të re. Rreth 1 milion euro po investohen në 3.5 kilometra rrugë. Drejtori i Autoritetit Rrugor Shqiptar, Afrim Qendro, bashkë me deputetin Bledi Çuçi inspektuan punimet që po kryhen.

“Duke filluar nga rrethrrotullimi i ashtuquajtur i Lagjes Punërore deri në fundin e fshatit Lazarat ku bëhet dhe lidhja me pjesën e rrugës së re. Është një rehabilitim që i ka të gjithë elementët, paketën e shtresave, tumbinot, kanalet dhe veprën në të cilën ne ndodhemi, një tumbino e madhe e cila ka qenë shumë problematike në funksionimin e aksit. Është një investim gati 1 milion euro në këtë projekt dhe ne mendojmë se edhe sipas grafikut të punimeve, brenda Dhjetorit ta kemi të mbyllur këtë vepër dhe ky aks i rëndësishëm i korridorit veri-jug të jetë në standard”, tha Qëndro.

Drejtori i Përgjthshëm i Rrugëve vlerësoi bashkëpunimin me policinë për menaxhimin e trafikut gjatë ndërhyrjeve intensive në disa akse kombëtare në gjithë territorin. Reabilitimi segmentitn rrugor Gjirokastër-Lazarat vjen në kuadër të projektit të përbashkët me Bankën Botërore për mirëmbajtjen akseve rrugore kombëtare.