E konfirmon ARRSH, këto janë dy urat e rrezikuara në qarkun Gjirokastër


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Autoriteti Rrugor me anë të një deklaratë për mediat ka sqaruar se urat në vendin tonë po monitorohen, por nuk ka arsye për t’u alarmuar pasi gjendja e tyre nuk është emergjente. Gjithashtu sipas ARRSH-së, 9 ura janë në gjendje problematike dhe në afatin prej dy javësh do të jetë gati edhe projekti për ndërhyrje në këto vepra. 

Në një deklaratë për mediat, kreu i ARRSH Afrim Qendro u shpreh se nga 1200 ura që janë në administrim të këtij Autoriteti, 9 prej tyre janë në gjendje më të keqe dhe kanë nevojë për ndërhyrje, ndërsa më problematike shfaqet situata me urën e Dragotit. Në qarkun Gjirokastër është problematike edhe ura e Leklit 

Gjendja jo e mirë e këtyre veprave vjen nga mosha e tyre, për shkak se disa kompani nuk respektojnë peshën mbi aks sipas Kodit Rrugor, dhe një tjetër arsye është gërryerja tek këmbet e urës, siç është rasti i urës së Peqinit.

Qendro tha se brenda dy javësh do të jetë gati projekti për situatën e këtyre urave që kanë shfaqur probleme. ARRSH ka ndërhyrë në 25 ura, jo vetëm tek ato që janë ndërtuar prej shumë vitesh, por edhe tek të rejat, siç është Ura e Ndrojës dhe e Zemblakut.

© ArgjiroLajm.net