A e dinit që 2 Janari ka një domethënie të veçantë?


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Data 2 janar është Dita Ndërkombëtare e konceptimit të fëmijëve. Kjo ditë mbahet mend si dita ku qindra çifte kryejnë marrëdhënie seksuale me shpresën se do të mbeten shtatëzënë. Britania është shteti që e konsideron më shumë këtë datë dhe e vë në praktikë simbolikën e saj.

Edhe shifrat zyrtare tregojnë se dita më e zakonshme e lindjeve në Britani është 26 shtatori, që përkon me 38 javë pas 2 janarit, shkruan intv.

Kjo është kohëzgjatja mesatare e një shtatëzanie. Ekspertët argumentojnë se shërimi i dhimbjes së kokës, që vjen pas dehjes në natën e Vitit të Ri, apo edhe dëshira për të kaluar pak kohë bashkë para se të kthehen në punë i shtyjnë çiftet të mendojnë për ngjizjen e një fëmijë.

A e dinit që 2 Janari ka një domethënie të veçantë?