Deputeti i ‘djegur’ i Gjirokastrës: Kongresi PS si gjethe fiku për të fshehur realitetin


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Nga Tritan Shehu

KONGRESI NE 3D I PS PER ZGJEDHJET LOKALE!

Teater i mirefillte, “gjethe fiku” per te fshehur te verteten e realitetin tragjik te demokracise sone.  Besoj se asnje nuk e merr seriozisht “komedine” qe po luhet sot ne ate salle per zgjedhjet e Qershorit.

As vete ata qe po u shqiptohet emri si kandidate, aq me pak ata qe i propozojne…
Shqiperia ka nevoje te zgjidhe se pari ngercin e madh politik qendror e zgjedhor e me tej te shikoje drejt Bashkive.

Ne kohen qe ne kemi nje Parlament te deformuar, monist, te pa perputheshem me realitetin e vendit, me “deputete” te rinj te thirrur ne menyre anti kushtetuese, kerkojne te merren me Kryetaret e Bashkive.

Ne kohen qe prej reth dy vitesh ne nuk kemi Gjykate Kushtetuese, i vetmi institucion arbiter e garant i konstitucionalizmit ne Shqiperi, ne ate salle flitet per Keshillat Bashkiake!!
Gjerat nuk mund te funksionojne e nuk do te funksionojne dot keshtu.

Pa zgjidhur problemin e madh politik qendror e te sigurise zgjedhore, nuk ka sens te procedohet per derivatet e zgjedhjet lokale!

Skeme iluzive ne 3D kjo, qe po degjohet nga ai Kongres, jo reale dhe e pa aplikueshme.