I ftohti s’ka kaluar, në fundjavë situata përkeqësohet

I ftohti s’ka kaluar, në fundjavë situata përkeqësohet

I ftohti siberian ka sjellë temperatura në minus në të gjithë Shqipërinë, aq sa reshjet e dëborës kanë rënë thuajse kudo. Por për meteorologët, moti pritet të jetë edhe më i ftohtë në fundjavë, aty kur termometri do të prekë temperatura edhe më të ulëta. Sipas meteorologëve, temperaturat nën zero gradë Celsius dhe erërat e […]

Kallëzohen penalisht 5 zyrtarë të Këshillit të Qarkut Gjirokastër

Kallëzohen penalisht 5 zyrtarë të Këshillit të Qarkut Gjirokastër

KLSH Kallëzon në Prokurori 2 Hartues Projektesh, 1 Mbikëqyrës Punimesh, 1 Drejtues Teknik dhe 1 Administrator Shoqërie zbatuese, për investim pa projekt, preventivim jo real, si dhe për pagesë për punime të situacionuara por të pa kryera, në favorizim të subjektit zbatues, me dëm ekonomik në vlerën 4,5 milion lekë, në Këshillin e Qarkut Gjirokastër. […]

Gjirokastër, vidhet shtëpia e tregtarit të mishit

Gjirokastër, vidhet shtëpia e tregtarit të mishit

Një apartament është vjedhur në ditët e para të këtij viti në Gjirokastër. Ndonëse ngjarja nuk është raportuar nga policia, mësohet se grabitja ndodhi në lagjen “18 Shtatori”, pranë tregut të qytetit. Shtëpia ishte në pronësi të shtetasit me inicialet M.P, i cili është një tregtar i njohur mishi në Gjirokastër dhe zonën përreth. Nga […]

Sofra Gjirokastrite në çdo stinë, tradita që përcillet brez pas brezi (VIDEO)

Sofra Gjirokastrite në çdo stinë, tradita që përcillet brez pas brezi (VIDEO)

Kur flitet për festat e fundvitit, nuk ka sesi të lihen jashtë vëmendjes gatimet. Menuja është e ndryshme në zona të ndryshme të vendit. Një nga qytetet e njohura për ruajtjen e traditës në kulinari është Gjirokastra. Gazetarja Brikena Metaj ka bërë një vëzhgim mbi atë çfarë gatuajnë gjirokastritët në sezone të ndryshme të vitit, […]