Vdekja e plakut Dritëro!

Vdekja e plakut Dritëro!

Nga Shpetim Nazarko  Unë do vete ne Ndriti – tha im atë. Kështu ja thoshte dhe ja ka thënë gjithnjë emrin. Vetëm ai mund ta zgjidhë këtë punë. Ishte mjerimi i fundit që kish zënë shtëpinë që mbahej vetëm me rrogën e tim eti, që punonte në këneta. Me një nënë të sëmurë që më […]

Libohovitët e Gjirokastrës në vitet 1970

Libohovitët e Gjirokastrës në vitet 1970

Nga Osman Buzo Kur mbërrita në Gjirokastër viteve 1970, një shprehje humoristike e gjeta të ulur këmbë kryq në qafën e pazarit e kudo sokakëve të qeshur. Disa thoshin: Ishin di gjirokastritë e nuk ngrinin dot një thes me kashtë ,vajti një libohovit e u tha : zbrazeni ta ngremë bashkë. Kurse disa të tjerë […]

Shkëlqimi, mjerimi dhe rënia e një festivali

Shkëlqimi, mjerimi dhe rënia e një festivali

Nga Kozeta Kurti Dhjetor 1991 “Kam disa bileta për Festival, por kush do shkojë, se nuk ka për të gjithë?”, – diskutohej në shtëpinë e gjyshërve të mi në Tiranën e qerpiçëve dhe të banjove përjashta, në fund të oborrit. Nuk e di si e zgjidhën, por Kozetën që dinte përmendësh strofat dhe refrenet e […]

Viti 2016, nga Ladi te Donaldi

Viti 2016, nga Ladi te Donaldi

Nga Sokol Balla Viti 2016 ishte një vit i jashtëzakonshëm. Kështu në fakt thotë cdokush pasi sigurisht ka së paku një ngjarje të mirë dhe një të keqe me të cilat secili prej nesh identifikon fundin e vitit qe lemë pas. Por sigurisht ky vit na la me gojëhapur dhe u mbyll siç filloi: me […]

Eksporti “Made in Albania”

Eksporti “Made in Albania”

Nga Daniel Guçe Eksportet shqiptare vijojnë të rriten, krahasuar me një vit më parë. Rritja e eksportit vjen për një sërë faktoresh duke përfshirë: incentivat në paketat  lehtësuese , masat fiskale apo administrative, të ndërmarra  nga qeveria shqiptare  në disa sektorë të ekonomisë. Rritja e eksporteve gjatë këtij viti, është një tregues i rëndësishem jo […]

2016: Çfarë dreqin po ndodh?!

2016: Çfarë dreqin po ndodh?!

Nga Lutfi Dervishi 2016 ka qenë një vit i jashtzakonshëm, për faktin se ndodhën shumë gjëra që në dhjetorin e shkuar as që mund të mendoheshin. Por ajo që ishte e pa mendueshme një vit më parë, sot është e pashmangshme. E kush e kishte menduar dhjetorin e kaluar se brenda vitit Kisha në Shqipëri […]