Bëhuni gati të paguani, tarifë edhe për kalimin në rrugën Gjirokastër-Sarandë


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Pas rrugës Durrës-Kukës, edhe 4 akse të tjera rrugore do të bëhen me pagesë. Lajmi është bërë i ditur nga kreu i Autoritetit Rrugor Shqiptar, Afrim Qendro për TV “Ora News”. Ai deklaroi se është duke u studiuar mundësia e aplikimit të pagesës në disa akse kombëtare në vend, sipas modelit të rrugës Durrës-Kukës. Por sipas tij, ende nuk ka një vendimmarrje, pasi aplikimi i takës sipas modeleve botërore është ende në fazën e studimit dhe po ashtu varet nga ecuria e këtij procesi në rrugën Durrës-Kukës.

“Po diskutohet edhe aksi Tiranë-Fier-Vlorë, po diskutohet edhe aksi Tiranë-Elbasan, edhe aksi Tiranë-Durrës, ndoshta edhe Gjirokastër-Sarandë. Por këto janë pjesë e studimeve, pjesë e analizave në të cilat nuk merr pjesë vetëm autoriteti rrugor, këto janë vendime të rëndësishme që i merr qeveria shqiptare”, u shpreh Qendro. Ai bëri të ditur gjithashtu, se ndërhyrja emergjente Tiranë-Durrës e cila nis në 11 qershor do të përfundojë para 1 korrikut dhe nuk do të cënojë sezonin turistik.