52 grekë ekstremistë non grata në Shqipëri, reagon Athina: Presim sqarime konkrete nga Shqipëria


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Pas shpalljes së 52 shtetasve grekë si persona “non grata” në territorin shqiptar, ka ardhur reagimi nga Ministria e Jashtme greke.

Athina bëri thirrje që pala shqiptare të qëndrojë larg deklaratave e veprimeve qe rendojnë klimën mes dy vendeve. Ministria e Jashtme e Greqisë ka bërë tani një deklaratë zyrtare ne lidhje me ngjarjet e sotme në Shqipëri ku thuhet:

“Në këto çaste delikate presim që pala shqiptare të qëndrojë larg deklaratave e veprimeve qe rendojnë klimën mes dy vendeve. Presim sqarime konkrete për vendimin e sotëm te autoriteteve shqiptare. Jemi te perkushtuar pro themelimit te marredhenieve bazuara ne mirebesim, por presim te njejtin qendrim edhe nga fqinjet tane”