4 këshilla si të jeni produktivë gjatë vitti 2019


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Është thuasje e pamundur që në të menaxhojmë në menyrë të përkryer të gjithë faktorët që na shpërqendrojmë dhe të fokusohemi 100 për qind tek gjërat të cilat duhet t’i realizojmë.

Në pjesën më të madhe të rasteve në e dimë se cilat janë gjërat më të rëndësishme për t’u bërë, dhe madje ne e dimë fare mirë sesi t’i realizojmë ato, porn ë fund të fundit një pjesë e madhe e tyre mbeten të papërfunduara. Pyetja më e shpeshtë që bëhet në këtë drejtim është, Pse ndodh një gjë e tillë, pse ne dështojmë në këtë drejtim?

Mjedisi ku ne punojmë kuan një rol shumë të rendësishëm në këtë drejtim. Truri ynë është i projekuar në mënyrë të tillë që të dallojë dhe t’i përgjigjet informacionit të ri. Prandaj ndaj cdo faktori të jashtëm që mund të ndikojë duke na hequr përqendrimin nga një gjë tjetër më e rëndësishme, ne duhet të dimë si t’i përgjigjemi.

Vendosni prioritete

Në fillim të cdo dite shpenzoni pesë minuta kohë duke krijuar një plan pune. Fillojeni nga ato detyra të cilat duhet të përfundohen brenda një kohe më të shkurtër dhe vazhdojne me ato detyra të cilat kanë një kohë më të gjatë për t’u përfunduar. Shkrujaini ato ditë për ditë dhe në fund të ditës bëni bilnacin e atyre detyrave që janë përfunduar dhe të atyre që janë lënë papërfunduar dhe mundohuni të zbuloni faktorët që ndikuan në këtë drejtim.

Ambient pune sa më i përshtatshëm

Një prej faktorëve kryesorë që ndikon në shpërqendrimin e pjesës më të madhe të punonjësve është sepse atyre nuk u janë krijuar kushtet e duhura dhe një ambient pune sa më komod dhe i përshtatshëm.

Minimizoni në maksimum “zakonet e këiqja”

Minimizoni s amë shumë zokone të këiqja që të keni mundësi. Mos humbi kohë duke lundruar në rrjetet tuaja sociale për shembull dhe në vend të kësaj ju mund të rishikoni një detyrë të cilën duhet ta realizoni më vonë dhe të përgatiteni paraprakisht.

Pushime të shkurtra

Studimet e ndryshme kanë treguar se shpërqendrimi fillon kryesisht pas një pune të pandërprerë prej rreth 90minutash. Prandaj këshillohet që ose pas kësah periudhe ose edhe përpara saj jut ë bëni herë pas herë pushime të shkurtra, që janë pikërisht ato që do t’ju ndihmojnë për të qenë sa më të përqendruar. Ju mund të dilni për 10 minuta shëtitje, mund të bëni ushtrime të ndryshme meditimi, etj./monitor.al/