25 fotot më mbresëlënëse të 2016


Na ndiqni në Facebook, Instagram dhe Youtube:
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

The guardian.com ka publikuar dhjetëra fotografi të ngjarjeve kryesore që e kanë karakterizuar vitin që po e lëmë pas.

Ja fotografitë dhe autorët e tyre fotografive

Presidenti Obama takohet me presidentin e zgjedhur Donald Trump në Zyrën Ovale (10 nëntor), fotografi nga: Win McNamee/Getty Images

Presidenti Obama takohet me presidentin e zgjedhur Donald Trump në Zyrën Ovale (10 nëntor), fotografi nga: Win McNamee/Getty Images

Breshka e detit i bashkangjitet notuesve IronMan në Hawai (8 tetor), fotografi nga: Donald Miralle/Getty Images

Breshka e detit i bashkangjitet notuesve IronMan në Hawai (8 tetor), fotografi nga: Donald Miralle/Getty Images

Himni kombëtar në protestën e NFL (2 tetor), fotografi nga Marcio Sanchez/AP

Himni kombëtar në protestën e NFL (2 tetor), fotografi nga Marcio Sanchez/AP

Evakuimi i kampit të refugjatëve në Calais (26 tetor), fotografi nga, Etienne Laurent/EPA

Evakuimi i kampit të refugjatëve në Calais (26 tetor), fotografi nga, Etienne Laurent/EP

Beyonce në Super Bowl (7 shkurt), fotografi nga: Mark J Rebilas / USA Today Sport

Beyonce në Super Bowl (7 shkurt), fotografi nga: Mark J Rebilas / USA Today Sport

Trump duke mbajtur dy bebe që i njeh në Colorado (29 qershor)fotografinga: Stacie Scott/AP

Trump duke mbajtur dy bebe që i njeh në Colorado (29 qershor)fotografinga: Stacie Scott/AP

Gratë e plagosurua në sulmet e aeroportit të Brukselit (22 mars), fotografi nga: Ketevan Kardava / AP

Gratë e plagosurua në sulmet e aeroportit të Brukselit (22 mars), fotografi nga: Ketevan Kardava / AP

Usain Bolt konkuron në Olimpiadën e Rio (14 gusht), fotografi nga: Cameron Spencer / Getty Images

Usain Bolt konkuron në Olimpiadën e Rio (14 gusht), fotografi nga: Cameron Spencer / Getty Image

Mbështetësit duke bërë selfie me Hillari Klinton (25 shtator), fotografi nga: Fushata Barbara Kinney / Hillary Clinton

Mbështetësit duke bërë selfie me Hillari Klinton (25 shtator), fotografi nga: Fushata Barbara Kinney / Hillary Clinton

Airstrike në qytetin e mbajtur nga rebelët e Douma (11 shtator), fotografi nga: Mohammed Badra / EPA

Airstrike në qytetin e mbajtur ngarebelët e Douma (11 shtator), fotografi nga: Mohammed Badra / EPA

Oscar Pistorius hedh poshtë këmbët e tij protezë në seancën e dënimit (15 qershor) fotografi nga: Siphiwe Sibeko / Getty Images

Oscar Pistorius hedh poshtë këmbët e tij protezë në seancën e dënimit (15 qershor) fotografi nga: Siphiwe Sibeko / Getty Images

Djali i plagosur në ambulancë, Aleppo (17 gusht) Mahmoud Raslan / -Anadolu Agency / Getty

Djali i plagosur në ambulancë, Aleppo (17 gusht) Mahmoud Raslan / -Anadolu Agency / Getty

Korrje zambak uji në Bangladesh (5 gusht) Zakir Hossain Chowdhury / Agjencia Anadolu / Getty Images

Korrje zambak uji në Bangladesh (5 gusht) Zakir Hossain Chowdhury / Agjencia Anadolu / Getty Images

Paraskenat gjatë javës së modës në Londër (18 shtator), fotografi nga:Stuart C Wilson / Getty Images

Paraskenat gjatë javës së modës në Londër (18 shtator), fotografi nga:Stuart C Wilson / Getty Images

Thëngjijtë nga një flakë e tërbuar në Kaliforni (17 gusht) Noah Berger / AP

Thëngjijtë nga një flakë e tërbuarnë Kaliforni (17 gusht) Noah Berger / AP

David Bowie murale në Brixton (11 janar) Stefan Wermuth / Reuters

David Bowie murale në Brixton (11 janar) Stefan Wermuth / Reuters

 

Luftëtaret kurdë dhe pëllumbat e bardhë në Nusajbin, Turqi (26 shkurt), fotografi nga: Images Cagdas Erdogan / Images

Luftëtaret kurdë dhe pëllumbat e bardhë në Nusajbin, Turqi (26 shkurt), fotografi nga: Images Cagdas Erdogan / Images

Britania reagon ndaj rezultatit të referendumit të BE-së (24 qershor) Images Mary Turner / Images

Britania reagon ndaj rezultatit të referendumit të BE-së (24 qershor) Images Mary Turner / Images

 

Emigrantët e shpëtuar nga marina në Mesdhe (25 maj) foto nga: Marina Militare / Agjencia Anadolu / Getty Images

Emigrantët e shpëtuar nga marina në Mesdhe (25 maj) foto nga: Marina Militare / Agjencia Anadolu / Getty Images

David Cameron (13 korrik)fotografi nga: Andy Rain/EPA

David Cameron (13 korrik)fotografi nga: Andy Rain/EPA

Theresa May hynë, dhoma numër 10  (13 korrik ), foto nga: Andy Rain/EPA

Theresa May hynë, dhoma numër 10 (13 korrik ), foto nga: Andy Rain/EPA

Miu i fjetur  (në fund të tetorit) Images James Robbins / National Trust

Miu i fjetur (në fund të tetorit) Images James Robbins / National Trust

Parada e homoseksualëve në Madrid (2 korrik), fotografi nga: Daniel Ochoa de Olza / AP

Parada e homoseksualëve në Madrid (2 korrik), fotografi nga: Daniel Ochoa de Olza / AP

Koncert nga “Rolling Stones” në Kuba (25 mars), fotografi nga: Joe Raedle/Getty Images

Koncert nga “Rolling Stones” në Kuba (25 mars), fotografi nga: Joe Raedle/Getty Images